HTML

ÚT

Új Társadalom-ra van szükség! Sok a gond a mostanival...

Filmajánló

Kapcsolódó hirdetések

Próféták

2007.11.24. 17:06 Daddy21

Próféták
 

Az mr1 reggeli műsorvezetője tegnap az oroszországi tudósítót faggatva azt kérdezte: Vajon mi az oka, hogy Oroszországban így megszaporodtak a próféták és csodatévők. (Az apropó az volt, hogy egy ottani próféta hívei egy barlangban várják a világvégét, és mivel magukkal vitt gyerekeik hiányoznak az iskolából, a hatóság ki akarja őket csalogatni rejtekhelyükről.)

 

A tudósító szerint (szerintem is), ez nem orosz-, világjelenség. Az USÁ-ban pl. ezrével vannak új alapítású kisegyházak, maguk az amerikai elnökök is gyakran veszik igénybe jósok, tisztánlátók, és egyéb különleges képességű emberek szolgáltatásait, a CIA „tisztánlátó” osztagáról is láttam dokumentumfilmet.

A tudományos ismeretterjesztésre szakosodott Discovery tévé-csoport rendszeresen foglalkozik szellemlátókkal, tisztánlátókkal, egyéb parafenoménekkel és -jelenségekkel. (És nem támadó hangnemben, igyekszik pártatlanul közölni a tényeket és a – persze gyakran élesen szembenálló – magyarázatokat.) 

 

Szóval a helyes kérdés az, hogy miért erősödik világszerte a különleges képességű emberek kultusza.

Az én válaszom pedig az, hogy azért, mert a világ, amelyben élünk zaklatott és kiszámíthatatlan. Eddig is az volt, de most, a globálkapitalizmus uralomra jutása után különösen az lett. (Persze: a demokrácia/szólásszabadság is jóval nagyobb, mint bármikor, most olyan hangok is megszólalhatnak, amelyekbe korábban idejekorán belefojtották a szót.)

 

Ebben a zaklatott és kiszámíthatatlan világban pedig – fogódzóikat vesztvén – egyre többen keresik az utat.

Persze sok a hamis próféta és a pénzre áhítozó szélhámos „jós”, „gyógyító”, stb.

 
De hiba lenne azt hinni, hogy mindegyikük az.
 

Lehet, hogy valahol már tanítanak azok a tanítók, akik tudják a helyes utat?

 

Vagy lehet, hogy már több, mint ezer éve megmutatták, csak újra fel kéne fedezni (esetleg egy kissé leporolva) tanításaik igazát? ...

Szólj hozzá!

Címkék: útkeresés próféta

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr13240420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása